حمایت آژانس انرژی اتمی از طرح رهاسازی پساب فوکوشیما در اقیانوس-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

حمایت آژانس انرژی اتمی از طرح رهاسازی پساب فوکوشیما در اقیانوس

آژانس بین المللی انرژی اتمی از طرح دولت ژاپن برای تخلیه پساب رادیواکتیوی تصفیه شده نیروگاه هسته‌ای تخریب شده فوکوشیما به دریا حمایت کرد.
تاریخ انتشار: ۲۱:۳۰ - ۱۴ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 05
کد خبر: ۱۹۲۹۸۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ رافائل ماریانو گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به دیدار فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن رفته تا گزارش نهایی مربوط به تخلیه فاضلاب نیروگاه فوکوشیما را به او تحویل دهد.

همه ارزیابی‌های موقت آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره این طرح مثبت بوده و در گزارش نهایی تصریح شده، نمونه‌برداری از آب، آزمایش آن و برنامه‌های نظارت بر رهاسازی کافی و برآورده کننده الزامات بین المللی بودند.

گروسی در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی بعد از دیدارش با یوشیماسا هایاشی، وزیر امور خارجه ژاپن گفت، این گزارش اقدامات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در دو سال گذشته بر سر این طرح را جمع بندی کرده و تحویل آن به کشیدا "فصلی مهم را رقم می‌زند.

هر چند بازه زمانی مشخصی برای اجرای این طرح تخلیه مطرح نشده، اما انتظار می‌رود فرآیند کامل آن حتی ۴۰ سال به طول بینجامد.

گروسی همچنین به دیدار گروهی از مردم محلی ژاپن که از بابت ایمنی این طرح رهاسازی فاضلاب فوکوشیما نگرانی داشتند رفته تا نگرانی‌های آن‌ها را در این زمینه رفع کند.

برخی اتحادیه‌های صنعت شیلات ژاپن با این طرح مخالفت و اعلام کردند، چند کشور تاکنون از بابت نگرانی نسبت به وجود آلودگی رادیواکتیو، برخی از محصولات شیلات ژاپن را ممنوع کرده‌اند و اجرای این طرح تلاش‌های آن‌ها برای ترمیم لطمه‌ای که به اعتبار کارشان وارد شد، خنثی می‌کند. / یورونیوز

ارسال نظر